کد خبر : 144264 دسته : اجتماعی و فرهنگی
تاریخ انتشار : Sep 19 2018 11:34AM - 1397/06/28
0 نفر 0 نفر

توصیه بهداشتی وسلامت به ایستگاههای صلواتی فعال درشهرستان شهرضا

سیناخبر- توصیه بهداشتی وسلامت به ایستگاههای صلواتی فعال درشهرستان شهرضا.

توصیه بهداشتی وسلامت به ایستگاههای صلواتی فعال درشهرستان شهرضا

به گزارش سیناخبر همه ساله در ماه محرم همزمان با برگزاری جلسات و مراسم مذهبی و عزاداری در مساجد و تكایا ، توزیع نذورات ،چای ،غذا ، شربت و ... توسط همشهریان با برپایی ایستگاه های صلواتی صورت  می گیرد که در صورت رعایت ننمودن نکات بهداشتی ،باعث احتمال بروز بیماری های مرتبط  با آب و غذا به ویژه بیماری های عفونی روده ای می شود.

بنابراین لازم است که ضمن رعایت ضوابط بهداشتی به شرح زیر از جمله بهداشت فردی ، بهداشت محیط و مواد غذایی از شیوع هر گونه بیماری پیشگیری و نسبت به ارتقاء سلامت جامعه خود کمک کنیم :

  1. رعایت بهداشت فردی برای افرادی که در تهیه، طبخ، توزیع چایی ،آب ،شربت و مواد غذایی عزاداران دخالت دارند: كلیه افراد شاغل در ایستگاه های صلواتی بایستی قبلا نسبت به دریافت كارت معاینه پزشكی اقدام نمایند و رعایت بهداشت فردی آن ها ضروری است وهمچنین كلیه افراد باید نسبت به دریافت مجوز بهداشتی از مركز بهداشت محل اقدام نمایند .
  2.   هر گونه پخت و پز وتوزیع موادغذایی و آشامیدنی باید در شرایط بهداشتی و مورد تایید شبکه بهداشت و درمان صورت گیرد. افراد دخیل در امر تهیه و توزیع مواد غذایی و آشامیدنی  باید از دستکش های یکبار مصرف، کلاه و روپوش مخصوص استفاده کرده و در فصول سرما و شیوع بالای سرماخوردگی از ماسک برخوردار باشند. سرفه و عطسه با دست آلوده ای که در تماس با مواد غذایی باشد می تواند سبب انتقال عوامل بیماری زا به عزاداران شود.
  3.  در برخی ایستگاههای صلواتی به علت ازدحام جمعیت  گاهی دیده می شود که استکان های چای را در داخل ظرفی ریخته و با ریختن مقداری آب روی آن ها به محض پاک شدن رنگ چای دوباره از آن ها استفاده می کنند. این کار سبب انتقال مجموعه ای از آلودگی ها می شود. بنابراین شستشوی استکان ها با آب و مواد شوینده و گندزدا ضروری است.
  4. چنانچه از لیوان و استکان های شیشه ای استفاده می شود باید پس از مصرف با آب و مایع ظرفشویی در سینک شسته شده و سپس به مدت ده دقیقه در تشت محلول پرکلرین (2قاشق غذا خوری پرکلرین در10لیتر آب) قرار گرفته و پس از آبکشی مجدد استفاده گردد.
  5. از قالب های یخ بهداشتی استفاده شود و در صورت لزوم از یخ ساز و یا یخچال استفاده گردد به صورتی که آب مصرفی مورد اطمینان بوده و از شبکه شهری و یا روستایی استفاده شود.
  6. توزیع آب ، شربت و یا شیر با لیوان یكبار مصرف صورت گیرد و از فروبردن لیوان و پارچ به داخل ظروفی كه آب و شربت داخل آن است جلوگیری شود . شیر مورد استفاده پاستوریزه باشد یا اینکه قبل از توزیع، جوشانده شود.
  7. شکر از مراکز مجاز تهیه شود تا ناخالصی  و فلزات سنگین نداشته باشد.
  8. مواد خام مصرفی باید سالم و بهداشتی باشد و توصیه می گردد از مواد غذایی که دارای پروانه ساخت وزارت متبوع است، استفاده شود.
  9. در صورت استفاده از ظروف یکبار مصرف برای توزیع چای و مواد غذایی گرم از ظروف یکبار مصرف مناسب (با پایه گیاهی ) استفاده شود.
  10.  جعبه کمک های اولیه با کلیه تجهیزات و اقلام دارویی تهیه و در محل مناسب نصب گردد .
  11. با نصب تابلوها و اطلاعیه، ممنوعیت استعمال دخانیات ، از استعمال مواد دخانی جلوگیری گردد.
  12. پسماند های تولید شده به صورت بهداشتی جمع آوری، انتقال و دفع گردد.
  13.  نکات ایمنی در استفاده از اجاق گاز و سیم كشی برق و غیره رعایت شده و قبل از شروع فعالیت كنترل لازم توسط افراد متخصص صورت پذیرد .
  14. از پذیرفتن نذورات و مواد غذایی از افراد ناشناس خوداری گردد ،مسئولیت توزیع مواد غذایی غیر بهداشتی و بروز حوادث ناگوار به عهده متصدی ایستگاه صلواتی می باشد .

در پایان خواهشمند است درصورت مشاهده هرگونه تخلف بهداشتی، اعلام فوری موارد بروز طغیان و یا سایر موارد مغایر  با قوانین و مقررات بهداشتی ،مراتب را به شماره تلفن 53245032  یا 190  به آدرس : بلوار مدرس ،شبکه بهداشت شهرضا،گروه مهندسی بهداشت محیط گزارش نمائید تا اقدام مقتضی صورت پذیرد.

سیّد حجت الله موسوی –رییس مرکز بهداشت شهرضا

ارسال به دوستان
تصاویر خبر
نظرات
Designed and Powerd by Afrang